TOG EN KAMERA MED UT

på en promenad för att se om jag skulle hitta några konkreta vårtecken. Små sjöar, smutsig snö och dropp från tak var allt som bjöds i den vägen och detta har jag fått nog av. Så Pressbyrån fick bli min tröst och våren får hägra i min fantasi till texter om och bilder på sportbilar.

EN TITT I BILDARKIVET

Det saknas inspiration för att ta nya bilder, kan bero på längtan till mer fartfyllda äventyr. Här några bilder från ett sådant äventyr då adrenalinet pumpades ut med lite högre frekvens än vad det gör idag. Men snart är sommaren här igen och leksaksbilen får komma ut i frihet. Bilderna där jag är del av motivet är tagna av Annika F.

SOV DU LILLA..................

Än så är det vinter, men snart så våras det även för dig.

JAG PÅSTÅR INTE.........

Att våren är här men dessa bilder ger mig i alla fall hopp.

INTE BARA INSNÖAD


JAG LÄNGTAR SÖDERUT.

Min längtan söderut växer för varje dag, mentalt har jag redan packat.

SNÖFIGURER OCH FIGURER I SNÖ


SKUGGAN


ISTAPP


STADENS LJUS


ÖVERGIVEN

Lekplatsen är helt övergiven t.o.m. PIPPI verkar ensam och frusen.

JAG LÄNGTAR

Jag längtar till ett varmare land och kanske en annan tid, där inte snöskottning var huvuduppgiften. Där dramatiken låg i naturens vilda invånare och inte dess nederbörd.

VISST ÄR DET VITT OCH VACKERT MEN ................

Men nu får det vara nog.

OLYMPISK FREDAG

En hel fredagskväll med bara OS kräver mat och dryck som kan intas framför TV-apparaten.

FIGHTING SPIRIT

Dagen då begreppet FIGHTING SPIRIT fick ett tydligt ansikte. Tack ANJA!

THE SNOW FELL

"OH THE SNOW FELL WITHOUT A BREAK
BUFFALO DIED IN THE FROZEN FIELDS YOU KNOW
THROUGH THE COLDEST WINTER IN ALMOST FOURTEEN YEARS."

HEMVÄGEN

Det förvånar mig att ingen kreativ politiker eller nitisk tjänsteman har kommit på förmånsskatt för skogspromenader specielt om det är hem från arbetet man går. Risken med detta inlägg är att jag väcker den björn som sover. Men vid närmre eftertanke är risken kanske inte så stor.

REGEMENTSMUSEUM

Denna dag har ägnats åt arbete på garnisonens museum.

HELGEN HAR VARIT...........

Helgen har varit lugn och skön med en hel del tid vid spisen. Även läsande har det blivit och naturligtvis har OS deltagarna fått en del tid.

MAT, MAT, MAT, VEM TÄNKER PÅ BORDSSKICK?

Fåglarna ser inte ut att bry sig om någon artighetskonversation. Här gäller nog mer lagen, jag skall överleva denna vinter.

GATUMUSIK

Dessa båda musiker underhöll flanörer och shoppare i stadens centrum. De spelade glada melodier med ett trad-jazz sound.

HON SOM HADE....

Jag läser en biografi om hon som " hade en farm i Afrika vid foten av berget Ngong". Det gav mig inspiration till denna bild.

UNION JACK OCH SINGLE MALT

Så är det fredag igen, jag skall fira helgens början med att njuta av denna fina tavla föreställande Union Jack. Den är gjord av en kreativ och mycket konstnärlig liten flicka. Under tiden skall jag smaka på några rökiga droppa från destillerierna som ligger på ömse sida av viken Loch Indaal på ön Islay.

TACK!

Skänker med dessa bilder en ett TACK till vår värmeleverantör.

PÅ SPÅRET

Några bilder med spåranknytning

VINTERPROMENAD

Några bilder från eftermiddagens promenad.

RANSONERINGSKORT.

Har precis läst om klimatdebatten och dess trovärdighet, kom att tänka på olika faser i mitt liv som bilägare. Detta är ett minne från de dagar då diskussionen inte handlade om bensinskatter eller miljöpåverkan utan då vi hade ordentlig brist på denna vara.

APELSINER

Jag äter för lite frukt, det är åtminstone det jag ofta får höra och påpekandet är nog inte helt obefogat. Men apelsiner som är stora och söta äter jag med glädje under vintern.

KLOCKAN ÄR TRE

Det är dags för eftermiddagste.

ÄGGET

Innan det försvann vid frukosten.

MÅNDAGSKVÄLL.

Det börjar skymma nu. Tidningens TV-tablå skvallrar inte om något spännande program så det blir bokhyllans innehåll som får bjuda på kvällens underhållning.

VID GRÄNSEN

Vill du in eller ut eller kanske stanna där du är?

BOB DYLAN.

Det finns spår i min själ som ristades in på sextiotalet. Några sitter ordentligt fast, Dylan är ett av dom.

FRUSET HAV

Kattegat är nu täckt av kompakt istäcke så långt ögat når. Att våren inte kommer i brådrasket lär vara ett oomkullrunkeligt faktum.

HUVUDROLLSINNEHAVARE

Denna unge man innehar huvudrollen i flera av de bloggar jag tar del av. Jag är inte säker på att han har blivit tillfrågad men mig veterligen har inga protester hörts. I vilket fall som helst så gör han en suverän insats genom av vara just sig själv. Föresten en tanke som slår mig är om begreppet blogg huvudrollsinnehavare överhuvudtaget existerar, om inte så inför jag det nu och tilldelar denna unge man en ny titel.

ISPRINSESSAN

Detta är en mycket duktig flicka med lagom realistiska planer på att bli en isprinsessa.

T G I F

Så börjar ytterligare en arbetsvecka lida mot sitt slut, en del av oss har ju t.o.m. tvingats att skotta snö i tid och otid. Därför är vi alla värda lite guldkant på tillvaron. Hur ni vill ha er guldkant vet jag inte men här ovan ser ni min.

VÅRT DAGLIGA BRÖD GIV OSS I DAG.

Det är inte bara du och jag som behöver bröd dessa vinterdagar. Ta med dina gamla brödkanter på promenaden och släng dem till fåglarna i stället för i sophinken, så får du se en riktigt häftig flyguppvisning.

VILKA VAR PERSONERNA SOM VILAR HÄR?

I närheten av min bostad finns en liten och gammal kyrkogård, den används numera endast för begravningar i redan befintliga familjegravar. Många av gravstenarna är stor och nästan alla berättar om männens yrke däremot är det få kvinnor som fått med sin yrkestitel för namnet. Där finns också två små kors, dessa liknar miniatyrer av de andra gravstenarna. På dessa finns inga titlar. Jag har ofta gått förbi dessa gravar och undrat vilka personer som vilar där och varför de fått så små gravstenar.

FORSKNINGSRESULTAT

Såg ett Tv-inslag i morgonprogrammet där svenska forskare kommit fram till att ett till två glas vin om dagen hade ändrat blodvärdena på testgruppen dramatiskt till det bättre. Vinet gav samma eller bättre resultat än de mest potenta medicinerna. Som så många andra väljer jag ut de forskningsresultat som jag tänker sätta tilltro till, detta är ett sådant. Dags att byta ut skylten på vinkällaren till MEDICINFÖRÅD.

PRESSAD SITUATION!


INTE UTBYTT

Nästan allt i vårt hus, jag säger vårt för det är en liten bostadsrättsförening, har kasserats och ersatts med nya moderna saker. Otaliga är de funkiskök och badrum som fått ge vika för de senaste trenderna. Ut åkte panna och ersattes med fjärrvärme och inget fel med detta men ett rum i källaren är helt orört sedan första hälften av 1900-talet. Bilderna kommer från denna interiör där allt fungerar och mig veterligen har inget varit i behov av reparation.

Tuff tjej!

Det var kallt i luften och hur det var i vattnet går ju bara att föreställa sig. Hon hoppade i utan tvekan och det var inget kärringdopp precis. Bilderna ni ser är på en riktigt tuff tjej.

RSS 2.0